Cine este oficialul român care declară război Olandei și Austriei din cauza Schengen. Acuzațiile lansate
Deputatul Pavel Popescu (PNL) refuză să ia în considerare un eșec al aderării României la spațiul Schengen (până la sfârșitul anului 2022) și amenință, într-o postare pe Facebook, că își va „dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislație și activitate politică ce vor viza în mod direct firmele și interesele austriece (rusești la bază) și olandeze prezente în România”.
Olanda și Austria, puse la zid din cauza Schengen
„Refuz să iau în considerare un eşec al aderării României la spaţiul Schengen până la sfârşitul anului. Sau scenariul amânării până la un alt moment potrivit. Două ţări se opun momentan: Olanda şi Austria. Cu menţiunea că premierul Olandei se agită mult zilele acestea cu telefoane, pentru a lărgi şi mai mult clubul celor două ţări pline de ifose, care ar intra în sevraj instant fără supradozele zilnice de gaz rusesc şi cocaină columbiană.
„Nu voi comenta înainte de 8 decembrie ce a făcut sau ce nu a făcut România de a ajuns în situaţia aceasta. Dar dacă (Doamne fereşte) România nu intră în Schengen până la sfârşitul anului vă spun ce voi face eu, un simplu parlamentar: îmi voi dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislaţie şi activitate politică ce vor viza în mod direct firmele şi interesele austriece (ruseşti la bază) şi olandeze prezente în România”, a precizat Pavel Popescu în mediul online.
Promisiunea lui Pavel Popescu (PNL), dacă România nu aderă la spațiul Schengen
Potrivit oficialului liberal, „o bună parte din colegii de generația mea din Parlament sunt gata să mi se alăture”, dar este conștient că „mulţi pot ironiza această postare. Au mai făcut-o şi în 2019, atunci când am anunţat în Reuters (şi PNL nu era la putere) că voi bloca investiţiile chineze în România pe domenii strategice. M-am ţinut de cuvânt”.
De data aceasta, însă, situația este diferită, pentru că deputatul PNL are susținere politică. Pavel Popescu a mai spus că, deși postarea lui va ajunge la reprezentanții celor două țări, Olanda și Austria trebuie să știe că aceste afirmații nu sunt amenințări, ci „promisiuni”.
„Ştiu că ambasadorii celor două ţări vor trimite această postare ‘acasă, în centrală’. Şi bine fac. Pentru că nu e o vreo ameninţare politică, ci doar o promisiune fermă că unii dintre noi, care nu am bagat mâna în ‘borcanul cu miere’ cu aceste firme pentru că ne iubim ţara, ne-am cam săturat. Nu accept sfaturi de diplomaţie până în 8 decembrie. Eu sunt votat politic, nu sunt diplomat”, a conchis el.
Votul este programat în luna decembrie
Votul pentru aderarea României, Bulgariei și Croației la spaţiul Schengen este programat să aibă loc vineri, 8 decembrie, în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI). O decizie în acest sens are nevoie de unanimitate. Până acum, Olanda s-a împotrivit extinderii zonei de circulație liberă, iar ministrul austriac de Interne al Austriei nu consideră că este momentul.